Hopean hinta

Hopean hinta euroa/gramma

Linkki: Kullan hinta
Hopean hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. Maksamaamme hintaan vaikuttavat London Bullion Metal Associationin, eli LBMA:n puhtaalle jalometallille (pitoisuus 999.99) määrittämä hopean maailmanmarkkinahinta ja mm. dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi. Virallinen hopean markkinahinta ilmoitetaan kansainvälisen käytännön mukaan dollareissa ja troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1034768 grammaa. Hopean hintaan euroissa vaikuttaa luonnollisesti myös dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi. Hopean grammahinta päivitetään tälle sivulle ja Laskuriimme joka arkipäivä kello 9, eli kyseessä on edellisen arkipäivän kello 17.00 kullan kurssi. Oranssilla ilmoitettu hopean hinta on siis maailmanmarkkinahinta.

KultaRahaksi -laskuri

Hopean hinta laskurissa

Jotta saisimme liiketoiminnan ja jalostuksen kulut katettua, niin maksamamme paras hinta jalometalliromusta, eli romuhopeasta ei voi yltää aivan maailmanmarkkinahintoihin. Näillä markkinoilla kun on kyse isoista hopeaharkoista joita mm. keskuspankit ostavat holveihinsa. Sen sijaan jos kyse on design-koruista, niin hintamme ylittää useissa tapauksissa jopa hopean maailmanmarkkinahinnan. Tämä on mahdollista, sillä ostamme nämä korut jälleenmyyntiin, jolloin maailmanmarkkinahinta on vain yksi, mutta tärkeä elementti hinnan muodostuksessa.

Linkki: Laskuri


Hopean hintakehitys vuosina 2000-2015

Hopean hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua hopean hinnan nousu kiihtyi kevääseen 2011 asti. Tämän jälkeen hopean hinta on laskenut melko tasaisesti.

Hopean hinta on tätä kirjoittaessa (28.8.2015) edelleen noin 2,5 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000. Jos maailmantalouden tilanne rauhoittuu, voi edessä olla paluu vuosituhannen vaihteen hintoihin. Jos taas valtiot jatkavat elvyttävää politiikkaansa, niin hopean hinta voi aloittaa uuden nousuvaiheen.

Monet asiakkaamme nyt myy hopeaa saa enemmän rahaa kuin he ovat aikanaan sijoittaneet niihin. Koruissa hopean osuus esineen hinnasta ei ole kuitenkaan yhtä suuri kuin kultakoruissa. Hopeakorujen osalta koruun käytetyllä työajalla on suurempi merkitys. Tämän takia maksamme design-koruista usein huomattavasti enemmän kuin mitä jalometallin arvo olisi.

Hopean hintakehitys 2000-2015