Uutiset

Jalosen kultakoruista tehtiin 228 euron tarjous

Tyrvään Sanomat 15.2.2011

”Vammalan seurahuoneelle kahdeksi päiväksi pysähtynyt kulta-asiantuntija tutkii punkalaitumelaisen Auli Jalosen tuomia vanhoja koruja. ’Tulin Vammalaan muille asioille, mutta ajattelin samalla katsoa, onko näillä koruilla mitään arvoa. En itse pidä kultaa enää ollenkaan, käytän vain hopea’, Jalonen kertoo. Nylund laskee ensin 14 karaatin kullan arvon: yhteensä 22,5 grammaa painavien kultakorujen ostohinnaksi tulee 228 euroa. Jalonen jää pohtimaan, haluaako hän korunsa myydä.”

”’Sastamalassa väkeä on ollut ihan mukavasti. Ensimmäisen kolmen tunnin aikana asiakkaita on käynyt kolmisenkymmentä’, tilaisuudesta vastannut kulta­asiantuntija sanoo. ’Muutama tyytyi vain arvioittamaan korunsa ilmaiseksi, mutta suurin osa oli valmis myymään arvoesineensä eteenpäin. Ihmiset tuovat myytäväksi rikkinäisiä tai muuten tarpeettomia kaula-, ranne­ ja korvakoruja, kelloja, kolikoita ja jopa hammaskultaa. Asiakkaat eivät yleensä tule tänne rahapulassa. Kyse on usein joko perinnöksi saaduista tai omista vanhoista koruista, jotka ovat unohtuneet laatikon pohjalle. Välillä tuodaan myös niin sanottuja entisen elämän sormuksia, jotka ovat jääneet purkautuneesta kihlauksesta.’ Keltakulta on kulta-asiantuntijan mukaan tällä hetkellä pois muodista, mikä vaikuttaa
myynti-innokkuuteen.”

”’Suurin osa asiakkaista yllättyy kultakorujensa arvosta. Eräskin nainen oli heittämässä roskiin isoäitinsä vanhoja sormuksia, mutta kävi vielä arvioittamassa ne. Hän sai sormuksista 1000 euroa ja minä pusun poskelle’, hän virnistää.”