Uutiset

Kierrätyskullan ostajien hintatarjouksissa on suuria eroja

Helsingin Sanomat 16.4.2012

”Suomeen on ilmestynyt kymmeniä romukultaa ostavia kullan kierrättäjiä. Hintatarjouksissa on merkittäviä eroja – jopa useita kymmeniä prosentteja. Esimerkiksi markkinajohtajaksi ilmoittautuvalla KultaRahaksi-yhtiöllä on nähtävillä hinnasto verkkosivullaan. Paketissa lähetetystä 14 karaatin kullasta yhtiö lupaa 13,70 euroa grammalta ja 18 karaatin kullasta 17,59 euroa grammalta.”

”KultaRahaksi puhdistaa ostamansa kullan ja myy sen eteenpäin muun muassa lääke- ja elektroniikkateollisuudelle, kertoo toimitusjohtaja.”

”Kullan ostotoiminta on vilkastunut viime aikoina, sillä kullan hinta on moninkertaistunut 2000-luvulla. KultaRahaksi-yhtiön toimitusjohtaja vaatii, että kullan myyjien asema Suomessa turvattaisiin lainsäädännöllä. ’Valitettavasti asiakaspalveluumme tulee erittäin paljon yhteydenottoja myyjiltä, jotka luulevat asioineensa meidän kanssamme muun muassa jonkun kilpailijan harhaanjohtavan markkinoinnin takia. He ovat jääneet ilman rahoja tai he ovat joutuneet odottamaan niitä pari kuukautta.’”