Uutiset

Korulippaan kevätsiivous

Lieksan Lehti 28.5.2011

”Jos korulaatikon pohjalla lojuu käyttämättömiä tai rikkinäisiä kultakoruja, niitä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, vaan niistä eroon hankkiutuessaan voi toimia ekologisesti ja tienata samalla rahaa. Pohjoismaiden suurin kullan ostaja KultaRahaksi Oy arvioi ja osti kultaa Hotelli Puustellissa torstaina ja perjantaina.”

”Otamme vastaan kaikkea kultatavaraa ja myös leimattua hopeaa, kertoo kulta-asiantuntija KultaRahaksi Oy:stä. Ihmisten myytäväksi tuomat kultaesineet ovat useimmiten juuri koruja, jotka ovat rikkinäisiä tai muuten tarpeettomia. Kultaa ei tulla myymään niinkään rahan tarpeessa, vaan joutavasta tavarasta eroon pääsemiseksi. Suurin osa ihmisistä tuo myyntiin, mitä siivotessa laatikoiden pohjalta löytyy. Myyntiin tuoduista kultaesineistä arvioidaan ensin niiden kultapitoisuus, jonka jälkeen tavara punnitaan ja siitä maksetaan kullan sen hetkisen markkinahinnan mukaan.”

”Ekologinen vaihtoehto Kultarahaksi Oy:ssä ollaan tyytyväisiä, että ihmiset ovat pikku hiljaa innostuneet kullan kierrätyksestä ja oppineet tuntemaan yrityksen. ’Kierrätys on hyvä vaihtoehto, sillä kullan louhinta ei ole kovin ekologista toimintaa.’ KultaRahaksi Oy toimittaa saamansa kultatavaran sulatukseen ja jälleenmyyntiin. Kulta päätyy muun muassa korujen valmistukseen sekä lääke­ ja elektroniikkateollisuuteen.”

”Piia Räty toi myytäväksi vanhoja korujaan, joista osa oli rikki ja osa lojunut käyttämättömänä vuosikausia, kuten vanha luokkasormus. ’Nyt oli hyvä mahdollisuus siivota korulaatikko ja päästä eroon koruista, joita ei tarvitse ja jotka lojuvat vain tiellä’, Räty toteaa. Jos jollakulla joutavaa kultatavaraa lojuu vielä laatikon pohjalla, eikä niitä hoksannut tällä kertaa myyntiin tuoda, ei hätää. KultaRahaksi Oy:ltä voi tilata ilmaisen paketin, jossa tavaran voi lähettää postissa ja rahat maksetaan tilille.”