Uutiset

Kullan hinta nostaa myyntihaluja

Janakkalan Sanomat 3.2.2011

”Jalometallin hinta jopa viisinkertaistunut”

”Kaksi siististi pukeutunutta nuorta miestä istuu pitkän salin toisessa päässä. Asiakkaan ilmaantuessa näkyviin toisesta päästä nuorukaiset kohteliaasti ja rohkaisten kutsuvat hänet istumaan pöydän ääreen. Asiakas tulee tarjoamaan kultaesineitään myytäväksi.
’Ihmiset tuovat vanhoja koruja, jotka ovat käyneet heille tarpeettomiksi. Monet ajattelevat, että rahaksi muutettuna niistä on paremmin hyötyä kuin muistoina. Yleensä muistoarvo ei ole este myynnille’, kertoo esineille arvon määritellyt kulta-asiantuntija KultaRahaksi -yrityksestä.”

”Arviointipöydällä on lista, joka määrittelee esineen arvon painon ja karaattien mukaan. Kulta ja valkokulta ovat samanarvoisia, myös hopeaesineitä ostetaan.”

”Korusta maksetut hinnat vaihtelevat 50 sentistä tuhansiin euroihin. Moni tulee tänne toivoen parasta ja odottaen pahinta. Koruista uskotaan irtoavan hyvän hinnan mutta kultaa niissä saattaa olla vähän. Varsinaisiin huijausyrityksiin emme ole törmänneet, mutta ainahan tinkaajia on porukassa.”

”Esimerkiksi tavallinen 14 karaatin kultasormus katsotaan noin 45 euron arvoiseksi. Jos karaatteja, kultapitoisuutta on huomattavasti enemmän, nousee hinta moninkertaiseksi. Ison miehen 24 karaatin sormuksesta voi saada satoja euroja. Janakkalalainen Sari Paloneva toi myyntiin rikki menneitä korujaan, kuten kaulaketjun. Hän totesi olevansa tyytyväinen saamaansa hintaan, kun korua ei kannattanut korjauttaakaan. Kaupat syntyivät, kun Sari muiden asiakkaiden tavoin todisti henkilöllisyytensä ja täytti kullan myyntisopimuksen.”