Kullan hinta

Kullan hinta tänään euroa/gramma

Linkki: Hopean hinta

Kullan hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee kullan hinnan (24 karaatin kulta, eli pitoisuus 999.99) joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan. Virallinen kullan markkinahinta ilmoitetaan kansainvälisen käytännön mukaan dollareissa ja troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1034768 grammaa. Kullan hintaan euroissa vaikuttaa luonnollisesti myös dollarin ja euron päivittäinen vaihtokurssi. Kullan grammahinta päivitetään tälle sivulle ja Laskuriimme joka arkipäivä kello 9, eli kyseessä on edellisen arkipäivän kello 17.00 kullan kurssi. Oranssilla ilmoitettu kullan hinta on siis maailmanmarkkinahinta.


Ostetaan kultaa ja hopeaa -laskuri

Kullan hinta -laskuri

Jotta saisimme liiketoiminnan ja jalostuksen kulut katettua, niin maksamamme paras hinta jalometalliromusta, eli romukullasta ei voi yltää aivan maailmanmarkkinahintoihin. Näillä markkinoilla kun on kyse isoista kultaharkoista joita mm. keskuspankit ostavat holveihinsa. Sen sijaan jos kyse on design- tai timanttikoruista, niin hintamme ylittää useissa tapauksissa jopa kullan maailmanmarkkinahinnan. Tämä on mahdollista, sillä ostamme nämä korut jälleenmyyntiin, jolloin maailmanmarkkinahinta on vain yksi, mutta tärkeä elementti hinnan muodostuksessa.

Linkki: Laskuri


Kullan hintakehitys 2000-2020

Kullan hintakehitys oli vuosituhannen vaihteessa melko tasaista. Finanssikriisin alettua kullan hinta nousi kiihtyvällä tahdilla loppuvuoteen 2012 asti.  Vuonna 2013 kullan kilohinta laski melko jyrkästi. Vuonna 2014 hinta tasaantui selvästi lähtötasoa korkeammalle. Vuonna 2019 kullan hinta alkoi taas nousemaan valtioiden elvytystoimista johtuen. Koronavirus on vain kiihdyttänyt valtioiden tarvetta luoda uutta rahaa markkinoille. Uusi kullan hintaennätys tehtiin elokuussa 2020.

Kullan hinta on tätä kirjoittaessa (13.11.2020) noin 5,6 kertaa korkeammalla kuin se oli vuonna 2000. Jos valtiot jatkavat elvyttävää politiikkaansa, niin kullan hintakehitys saattaa kiihtyä entisestään. Monet asiakkaamme ovat saaneet kultaesineistään myydessään enemmän rahaa kuin he ovat aikanaan sijoittaneet niihin.

Kullan hintakehitys 2000-2015

Kullan spot-hinnan kehitys viimeisen 12 kuukauden aikana

Kullan spot-hinta päivittyy useammin kuin käyttämämme LBMA-hinta. Tämän takia kullan spot-hinta voi päivän mittaan poiketa hieman LBMA:n ilmoittamista hinnoista. Kultaa ostavat jalostamot käyttävät LBMA:n hintoja, minkä takia myös meidän laskurin hinnat pohjautuvat niihin. LBMA määrittää kullan hinnan kaksi kertaa joka arkipäivä.

Kullan hintakehitys euroissa ja dollareissa per troy-unssi.


Kullan hinta -linkkejä

Kultarahaksi -sivuston lisäksi voimme suositella kullan hintakehityksestä kiinnostuneille kitco.com nettisivuja. Heiltä löytyy myös paljon uutisia kullasta ja myös historiallisia kullan hintoja. Virallisen LBMA:n kullan hinnan johon perustamme omat hintamme on myös erinomainen tietolähde. Goldprice.org sivulla löytyy myös uutisia ja käteviä hintakäyriä.

Linkit: Kitco, goldprice.org tai LBMA