Vertailu – Kullan ostajat

KultaRahaksi on ostanut kultaa vuodesta 2009. Asiakkaita on ollut jo 140 000. Uskomme vilpittömästi, että suurimmalle osalle palvelumme on kätevin vaihtoehto muuttaa kulta ja muut jalometallit rahaksi. KultaRahaksin hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Maksamme myös ylimääräistä design- ja timanttikoruista. Seuraaviin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota kullan ostopaikkaa valitessa.

Kulurakenne

Paras hinta kullasta maksetaan yrityksissä, joiden kulurakenne on kevyt. Kiertueiden järjestäminen on kallista mikä heijastuu maksetussa summassa.

Hinnoittelu

Jos netissä tarjottu kullan hinta tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin kannattaa lukea läpi sivuston "usein kysytyt kysymykset". UKK:sta selviää onko maksettu hinta kullalle sama kuin mitä joskus näyttävästi nettisivuilla mainostetaan. Joskus nettisivuilla ilmoitetaan pelkästään kullan maailmanmarkkinahinta (LBMA tai spot-hinta) ja sitten UKK:ssa tai sopimusehdoissa kerrotaan, että todellinen maksettu kullan hinta on tietty prosenttiosuus tästä. Joskus taas veloitetaan x euroa per gramma arvioinnista.

Kampanjahinnat

Asialliset netissä toimivat yrittäjät eivät käytä harhaanjohtavia kampanjahintoja. Usein kampanjahinta on voimassa vain hyvin lyhyen ajan (tunteja) ja/tai asiakkaille, jotka lähettävät epärealistisen suuren määrän kultaa. Tietyt yritykset lähettävät kullan ulkomaille arvioitavaksi, joten maksu voi myös hieman viipyä.

Timanteista ja designista maksaminen

Netissä toimivat kullan ostajat eivät yleensä maksa mitään ylimääräistä timanteista tai designista. Eli jos myynnissä on timantteja tai esim. Kalevala Koruja, niin kannattaa kysyä maksaako harkitsemasi ostopaikka näistä ylimääräistä vai ostavatko he korut pelkästään romukullan hinnalla.

Ostetaanko hopea- ja pronssiesineitä

Useimmat netissä toimivat romukullan ostajat eivät osta hopeaa. Vielä harvemmat pronssisia design-koruja, kuten Kalevala Koruja tai Sarpanevan pronssikoruja. Me ostamme kullan lisäksi hopeaa, platinaa ja palladiumia. Lisäksi ostamme pronssista valmistettuja design-koruja.

Korujen vahingoittaminen

Yleensä romukultaa ostavat yritykset irroittavat kivet koruista ja muutenkin vaurioittavat koruja arvioinnissa (raaputustesti). Jos myy pelkästään sulatukseen meneviä koruja, niin tällä ei ole varmasti mitään väliä. Jos taas myy kauniita design- tai timanttikoruja ja haluaa perua kaupan, niin on ikävää jos takaisin tulee vain pussillinen rikottuja koruja.

Kaupan peruminen

Olemme ainoa netissä toimiva yritys joka EI veloita 3 arkipäivän sisällä tapahtuvasta kaupan perumisesta mitään (peruutusturva). Yleinen käytäntö on veloittaa 30 euron peruutusmaksu. Tämä on sinänsä ihan asiallinen veloitus, kun huomioi vakuutetun postilähetyksen kustannukset.