Kulta rahaksi kokemuksia

Kulta rahaksi kokemuksia – 10 tarinaa lehtien sivuilta

KultaRahaksi ostaa paljon joko perinnöksi saatuja tai omia vanhoja laatikon pohjalle unohtuneita koruja. Moni haluaa muuttaa kullan rahaksi ja ostaa sitten uusia muistoja. Alla asiakkaiden kertomuksia sanomalehtien sivuilta. Olemme syksyllä 2014 uudistaneet KultaPaketti-palvelun. Myy kultaa, hopeaa ja muita jalometalleja kätevän palvelumme avulla.

Ostamme kultaa ja hopeaa sekä jalostettavaksi (ns. romukulta ja romuhopea). KultaRahaksi maksaa nykyään myös ylimääräistä designista ja timanteista. Etusivulla olevalla laskurilla voit kokeilla mikä on paras hinta romukullasta. Saat sen selville valitsemalla esineryhmäksi jalometalliromu ja metalliksi ja pitoisuudeksi esimerkiksi kulta 585.

KultaRahaksi on palvellut vuodesta 2009 jo 140 000 suomalaista. Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan 95,2 % asiakkaista olisi valmiita suosittelemaan meitä myös muille. Haluamme palvella myös sinua niin hyvin, että voit suositella palveluamme ystävillesi. Moni yllättyy myönteisesti kuinka paljon maksamme pienestäkin määrästä kultaa.


”Lukioaikaiselta poikakaverilta saatu sormus joutikin jo mennä kiertoon”

“Kaappien kätköistä tupsahti Mirja Ahosen käsiin kultakoruja ja -esineitä, joita hän ei enää halunnut säästää.

’Löysin esimerkiksi rikkimenneen ranneketjun ja toisen niin kuluneen, ettei sitä enää voinut käyttää. Ylioppilaslyyriakin oli useita. Niistä raskin luopua, kun olen saanut äidiltäni perinnöksi yhteenjuotetun lyyrarivistön. Mukana oli myös rintaneula ja sormuksia, joilla ei ollut tunnearvoa edes lapsilleni. Lukioaikaiselta poikakaverilta saatu sormus joutikin jo mennä kiertoon’, Mirja Ahonen nauraa.”

“Kaikkiaan Ahonen sai sulatettavaksi myymistään kultakoruista reilut 250 euroa. Se oli paljon enemmän kuin hän oli etukäteen kuvitellut.

”Sain paljon enemmän rahaa kuin odotin”

”Sain paljon enemmän rahaa kuin odotin, kehaisee espoolainen Timo Mohnani. Hän myi kultaketjunsa netissä toimivalle KultaRahaksi firmalle. Timo Mohnania ei jännittänyt lähettää kultaa perille, koska paketti on vakuutettu.”

”Tunnetun yhtiön kanssa asioidessa ei tarvinnut pelätä joutuvansa petetyksi.”

”’Piironginlaatikkoon oli kertynyt kultaesineitä ja päätin lähteä tänne myymään niitä, kun tällainen tilaisuus tarjoutui. Sain esineistä lähes 200 euroa, joka menee varmaan ruokaostoksiin’, Ismo Nikander kertoi. Nikander oli kullanostotapahtumaan tyytyväinen. Tunnetun yhtiön kanssa asioidessa ei Nikanderin mukaan tarvinnut pelätä joutuvansa petetyksi.”

“Olen tehokkaasti eliminoinut sellaista, mille ei enää ole käyttöä”

”Riitta Viljakainen oli jo aikeissa myydä korujaan ja ostajat sattuivat sopivasti paikkakunnalle. Kullasta hän on luopunut ennenkin. ’Olen tehokkaasti eliminoinut sellaista, mille ei enää ole käyttöä.’ Viljakainen toteaa, etteivät Kultakorut ja -kellot enää kiinnostaa nuoria ihmisiä. Viljakaisen lomakassa karttuu mukavasti.”

”Keski-ikäinen mies julistaa ovesta tullessaan eroavansa vihdoin entisestä vaimostaan, josta virallinen ero tuli voimaan jo vuosia sitten. Hän ojentaa kulta-asiantuntijalle sormuksia.
’Nyt ne saavat mennä.’”

”Nyt käytämme nämä rahat viikon Välimeren risteilyyn”

”Keravalaiset Marja­Terttu ja Veikko Lindholm myivät torstaina ylimääräiset kultakorunsa KultaRahaksi Oy:n kullanostajalle. He saivat romukullastaan 500 euroa ja olivat summaan tyytyväisiä. ’Se on suunnilleen sen verran kun ajattelimme niistä saavammekin. Korut ovat seisseet kotona laatikossa tyhjän panttina. Kuten esimerkiksi korvakoru, jonka pari on kadonnut. Eihän sillä enää mitään tee. Nyt käytämme nämä rahat viikon Välimeren risteilyyn.’”

”Pääasia on saada nurkat siivottua ja hyötytavara kiertoon”

"’Tässä korulippaasta siivottuja parittomia ja vanhanaikaisia koruja, joita kukaan ei halua enää käyttää. Lisäksi osa koruista on löytynyt roskiksista kun tytöt ovat keränneet tyhjiä pulloja ja tölkkejä’, kertoo Rantanen.

’Hinnan suhteen ei ole mitään odotuksia. Pääasia on saada nurkat siivottua ja hyötytavara kiertoon. Töihin tästä joka tapauksessa pitänee huomenaamuna lähteä, nauraa torittulainen."

”Rahat menevät pian edessä olevan autoremonttiin”

”’Toin mukaan kaappeihin kerääntyneitä vanhoja koruja. Nivelet ovat tulleet niin paksuiksi, ettei sormuksia uskalla enää pistää väkisin sormeen. Eikä näillä muillakaan koruilla ole enää mitään käyttöä, vaan siellä ne ovat laatikon pohjilla’, kuvailee Kihlanki.

”Hän on ottanut mukaansa muun muassa Amerikasta saadun kaulaketjun ja vanhan kultakellon, joko on ollut jo kolmenkymmenen vuoden ajan rikki. ’Se on äidin vanha kihlakello vuodelta 25, mutta siitä hävisi nuppi eikä uusi nuppi pysynyt paikoillaan’, muistelee Kihlanki ja näyttää koristeellista kelloa.”

”’Ei minulla ole aavistustakaan, mikä näistä voisi saada, mutta kotona ne vain pyörivät tarpeettomina’, Kihlanki sanoo. KultaRahaksi Oy:n kulta-asiantuntija tutkii Kihlankin tuomat esineet huolellisesti yksi kerrallaan.”

”Kihlanki miettii hetken ja hyväksyy sitten tarjouksen. ’Rahat menevät pian edessä olevan autoremonttiin, Kihlanki paljastaa’”

“Sormukset ovat allergian takia lähes käyttämättömät”

”Vanhempi pariskunta tarjoaa omia vihkisormuksia, jotka on hankittu 52 vuotta sitten kultasepänliikkeestä Savonlinnassa kadun toiselta puolelta. Rouva kertoo napakasti, että sormukset ovat hänen allergiansa takia lähes käyttämättömät. ’Ihme olisi, jos tämä liitto ei kestä ilman sormuksia’, tuumii yli 70-vuotias rouva ja suupielet kaartuvat hymyyn.

Hetken verran mietittiin, että sormuksista teetettäisiin uusi koru samaan tapaan kuin oli aikaisemmin toimittu äidinäidin vihkisormuksen kanssa. Ajatus ei edennyt sen pitemmälle.Hän lisää, että kotona on tallessa edelleen sellaisia kultakoruja, joista hän ei luopuisi. Savonlinnalainen pariskunta arvelee, ettei sormuksista saaduilla rahoilla hankita tilalle mitään erityistä. ’Ei ole tarvetta. Pitempi jokavuotinen talvimatka etelään on tilattu.’”

”Veljeksille juhannusrahaa”

”Myös nummelalaiset Tarvosen veljekset Teemu, 18, ja Pete, 18, olivat saaneet äidiltään kasan rikkinäisiä hopea- ja kultakoruja, ja nyt oli tarkoitus päästä vaihtamaan ne rahaksi. Veljekset toivoivat saavansa koruista vähän rahaa juhannukseksi.”

”Tehtyään happotestit kulta-asiantuntija varmistui esineiden kultapitoisuudesta, jonka jälkeen hän punnitsi korut ja ilmoitti summaksi yli sata euroa kullasta ja yhden euron hopeasta. Samalla hetkellä poikien hymy nousi korviin. ’Onhan se hienoa kun ihan tyhjästä saa yli sata euroa’, veljekset totesivat.”

”Ett lätt sätt att förvandla guld till pengar”

”Pekka Virjonen tycker att systemet fungerar bra. Och han är nöjd med affären han nyss gjort med guldköparen. Virjonen fick drygt 500 euro i kontanter för silver- och -guldsmyckena han sålde. ’Ett lätt sätt att förvandla guld till pengar’, säger Virjonen då han stoppar sedlarna i plånboken och stegar ut genom dörren.

En kvinnlig kund som vill vara anonym instämmer. Hon sålde ett par guldbroscher som länge hängt oanvända hemma i skåpet. ’Visst är det bekvämt.’ Det är första gången hon säljer smycken till en guldköpare. ’En väninna till mig har gjort samma sak och när jag såg en annons i tidningen beslöt jag att också sälja’, säger kvinnan.”