Uutiset

Kulta vaihtuu rahaksi

Uudenkaupungin Sanomat 3.3.2011

”Pohjoismaiden suurimman kullanostajan KultaRahaksi Oy:n kullanostokiertue saapui keskiviikkona Uuteenkaupunkiin. Yritys arvioi ja ostaa kultaesineitä vielä tänään hotelli Lännentiessä. Asiakkaita tuntui riittävän jo ensimmäisenä päivänä hyvin. Kultaesineitä myymässä käyneet ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä saatuaan rahat suoraan käteen. Kaupanteon yhteydessä tarkistetaan aina myyjän henkilötiedot”

”Esineiden arviointi on maksutonta. Kultaesineitä myyvien asiakkaiden saamat maksut vaihtelevat erittäin paljon. Maksu tapahtuu joko käteisellä tai tilille. Kullan hinta on tällä hetkellä hyvä. Se on kymmenessä vuodessa nelinkertaistunut.”

”Kultaesineiden ei tarvitse olla ehjiä tai kokonaisia, siitä tulee nimitys romukulta. Esineen paino ja kultapitoisuus ratkaisevat maksettavan hinnan. Yleensä vanhemmat sormukset ovat kookkaampia ja arvokkaampia. Eräällekin asiakkaalle maksettiin viidestä 60 vuotta käyttämättömänä olleesta sormuksesta lähes 400 euroa.”

”Yrityksen kulta-arvioijat selvittävät kultaesineiden arvon. Usein korumuoti muuttuu eivätkä vanhat perinnöksi saadut korut ole välttämättä sellaisia, joita haluttaisiin käyttää.
Kultaesineet on myös mahdollista postittaa KultaRahaksi Oy:lle paketissa, jonka voi tilata yrityksen asiakaspalvelusta.”