Uutiset

Kultakauppa houkuttelee monia

Akaan Seutu 17.5.2011

”Akaassa pääsi viime viikon keskiviikkona ja torstaina helposti eroon arvometalleista ja vieläpä korvausta vastaan. Pohjoismaiden johtava romukullan ostaja KultaRahaksi Oy on jo pari vuotta kiertänyt Suomea ostamassa ihmisiltä pääasiassa kulta- ja hopeakoruja, jotka kierrätetään eteenpäin esimerkiksi elektroniikkateollisuuden käyttöön.”

”Kullan hinta riippuu painon lisäksi karaateista. Mitä korkeampaa karaattia, sitä korkeampi hinta. Esimerkiksi 18 karaatin 5,75 grammaa painava sormus olisi torstaina jäänyt ostajille 71 euron hintaan. Grammahinnaksi jäi siis 12,35 euroa.”

”Kun he kuulevat hinnan, aika moni jättää korut tänne. Pikkusummat maksamme käteisellä mutta isommat tilille.”

”’Harva se päivä tulee iso panssariketju, joka on messinkiä, ja jossa on ohut kultaus päällä. Yleensä ne on ulkomailta kultana ostettu. Silloin tulee isoja pettymyksiä… Mutta toimii se toisinkin päin. Välillä tullaan pussin kanssa, josta ei yhtään tiedä mitä siellä on, ja onkin tosi paljon kultaa.’ Yksi Akaassa kultaansa realisoinut oli Tarja Tuominen. Hän sai äitinsä vihkisormuksesta 40 euroa. ’Se oli niin pieni, ettei mitään käyttöä ollut.’”