Uutiset

Kultakauppa yllätti myönteisesti

Kalajokilaakso 22.1.2011

”Kullan markkinatyylinen kauppa käynnistyi eilen Ylivieskassa ja jatkuu tänään. KultaRahaksi.fi tuli kaupunkiin. Erityinen ilmapiiri syntyy, kun väki odottaa Käenpesän kabinetissa pääsyä yhtiön edustajien puheille. Jono etenee nopeasti, aikaa per asiakas menee keskimäärin alle kolme ja puoli minuuttia. Nimettömäksi jäävä nuori ylivieskalaisrouva on muuttamassa entistä elämäänsä rahaksi, iloa on mukana.”

”Oulaistelainen Terhi Hurnasti tuo omat ja anopin pöytälaatikon pohjalle jääneet korut arvioittavaksi. Ovensuussa omaa vuoroaan odottaa nuoria ja keski-ikäisiä miehiä, jotka omine kultatavaroineen seuraavat ensimmäisten kauppojen syntymistä mielenkiinnolla. Iloiseen ja hillittyyn jännittyneeseen tunnelmaan sekoittuu roima annos arvokkuutta. Myydään sentään maagiset mitat maailmanhistoriassa saavuttanutta arvokasta metallia. Hurmosta ei voi havaita, järkevät ja tyynet suomalaiset ovat tekemässä järkeviä kauppoja.”

”Terni Hurnastilla on vähän isompi määrä koruja ja monenlaisia. Hän tuli Ylivieskaan Oulaista, sillä hän ei ennättänyt siellä niitä tiistaina arvioittamaan. ’Työkaveri oli käynyt ja saanut yllättävästi rahaa.’”

”Terhi Hurnastin eikä hänen anoppinsa tarvitse pettyä. Hyväksytyksi tulevia kultakoruja ei ole mitenkään kummoinen määrä, ja niistä tehdään 285 euron tarjous. ’Tämä on enemmän kuin odotin. Yllätys’, Hurnasti sanoo ja kaupat syntyvät.”

”Meillä käy tarjolle kaikki kiiltävä, ja katsomme mitä se on. Joskus on sellaista, että ulkomailla leimat on lyöty metalliin, joka ei ole kultaa. Me ostamme myös leimaamatonta kultaa.”