Uutiset

Kultakoruja ostetaan postitse sulatettavaksi

Turun Sanomat 14.7.2009

”Suomessa on aloittanut uusi yritys, joka ostaa kansalaisilta käytettyjä kultakoruja postitse. Ostetut korut sulatetaan ja myydään eteenpäin alan raaka-aineeksi.”

”Tähän asti asiakkaat ovat olleet aika nuoria. Korutkin ovat melko uusia. Vaikuttaa siltä, että niitä on ostettu nousukauden huumassa, kertoo KultaRahaksi Oy -nimisen yhtiön toimitusjohtaja.”

”Saatuaan yhteystiedon yhtiö lähettää asiakkaalle palautuskuoren, jossa myytävät esineet lähetetään. Paketti on automaattisesti vakuutettu 500 euron enimmäissummasta. Asiakkaan niin halutessa raja voidaan nostaa 5 000 euroon. Vakuutettu paketti kulkee logistiikassa aivan omia latujaan. Se luovutetaan kuljetuksen aikana ainoastaan ihmisille, jotka ovat sen kuitanneet.”

”Hänen mukaansa postimyynti on tässä suhteessa turvallisempi kuin perinteinen käteiskauppa. Henkilöllisyys varmennetaan, ja rahat maksetaan aina pankkitilille. Lisäksi esineet valokuvataan ja muistiin kirjataan muutkin tuntomerkit, kuten kaiverrukset.”

”Rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista pitää ajatusta periaatteessa myönteisenä. ’Tietysti siinä syntyy uusi rekisteri, mutta jos kaikki tehdään asiakkaan suostumuksella, tämä on meistä ihan hyvä uutinen, Haapala sanoo.’”