Uutiset

Kultakorut arvioitaviksi

Karjalan Heili 5.10.2011

”KultaRahaksi Oy:n kulta-asiantuntija kertoo, että Joensuussa on riittänyt hyvin asiakkaita ja kultaa on tuotu runsaasti myytäväksi. ’Kulta arvioidaan siten, että selvitämme kullan pitoisuuden korusta eli karaattimäärän. Karaatti kertoo, kuinka paljon kyseisen esineen materiaalista on puhdasta kultaa. Meillä on jokaiselle karaattimäärälle oma hinta. Suomessa on hyvä, kun on aina hyvät leimat koruissa ja niitä valvotaan.’”

”’Meillä on postisysteemi eli on olemassa sellainen paketti, jonka pystyy tilaamaan kotiin ja siinä voi lähettää kultatavarat arvioitavaksi. Paketin voi tilata soittamalla tai Internetin kautta. Paketin sisällä on turvapussi ja kultasopimus, johon laitetaan pyydetyt tiedot ylös. Paketin postimaksu on maksettu eli se on asiakkaalle velotukseton. Paketti on vakuutettu aina 500 euroon saakka. Jos tietää, että sisällön arvo on suurempi kuin 500 euroa, niin vakuutusarvoa pystytään nostamaan.”

”Asiakas saa meiltä tunnukset, joilla voi Internetin kautta käydä reaaliajassa seuraamassa arviointiprosessia. Kun korut on arvioitu asiakkaalle, lähetämme tekstiviestin jossa kerrotaan, kuinka paljon niistä saa rahaa. Sen jälkeen on vielä 3 päivän palautusoikeus. Meillä on täysi tyytyväisyystakuu eli asiakas saa vielä korut takaisin niin halutessaan.”