Laskurin ohje

Etusivun Laskurilla voit kokeilla mitä maksaisimme Sinun koruistasi ja muista jalometallista valmistetuista esineistä. Laskuri löytyy siis etusivulta ja näyttää tältä.

Laskurissa on neljä kenttää joiden tietoja voi muuttaa. Valitse ensin millaista esinettä haluat arvioida ja mitä materiaalia se on. Jos tiedät näiden lisäksi esineen jalometallipitoisuuden (karaatit) ja painon, niin saat tarkimman arvion. Toivottavasti laskuristamme on Sinulle iloa. Voit toki lähettää meille esineesi ilman laskurin käyttöäkin.

Linkki: Laskuri


Esine

Olemme jakaneet ostettavat esineet seuraaviin esineryhmiin; Jalometalliromu, Timanttikorut, Design-korut, Kalevala Koru, Lapponia koru ja Muotikorut. Timanttikorut on jaettu vielä neljään eri ryhmään riippuen timanttimäärästä.

Lisätietoa Esine-luokista: Näistä Maksamme


Materiaali

Ostamme kultaa, hopeaa, platinaa ja palladiumia. Design-koruina ja Muotikoruina ostamme myös pronssia. Kulta ja hopea (Ag) ovat yleisimpiä koruissa käytettyjä jalometalleja. Platinaa (Pt) ja palladiumia (Pd) käytetään erityisesti timanttikoruissa.

Lisätietoa Materiaaleista: Kulta ja Hopea


Pitoisuus

Ostamme kaikkia pitoisuuksia, Laskurista löytyy yleisimmät. Kullan ja hopean pitoisuusleimat auttavat määrittämään esineen arvon. Lisätietoa pitoisuuksista ja listat yleisimmin esiintyvistä karaateista löydät täältä:

Lisätietoa Pitoisuuksista: Kullan leimat ja Hopean leimat


Paino

Esineen painon voi kotona punnita keittiövaa'alla tai jos kauppias hyväksyy, niin vaikka kaupan hedelmävaa'alla. Keittiön vaaka ei ole tietenkään yhtä tarkka kuin Tukesin tarkastamat vaakamme, mutta sillä saa kuitenkin suuntaa antavan arvion.

Esimerkkejä esineiden painoista: Kullan paino ja Hopean paino