Näistä Maksamme

Jopa 5x design-koruista ja huippuhinnat timanttikoruista

Me käymme KultaPaketilla tulevat esineet huolellisesti läpi ja tarkastamme, onko joukossa esimerkiksi design- tai timanttikoruja. Näissä tapauksissa maksamme asiakkaalle usein moninkertaisen hinnan verrattuna esineen jalometallin arvoon. Jälleenmyyntiin kelpaavista koruista poistetaan aina kaiverrukset. Romukultaa ostavat muut toimijat eivät yleensä maksa ylimääräistä timanteista tai designista. KultaPaketilla ostamme siis kullan ja hopean lisäksi myös palladiumista, platinasta ja pronssista valmistettuja esineitä. Ostamme myös teräksestä ja muista epäjalometalleista valmistettuja Muotikoruja.
Näistä maksamme - KultaRahaksi

Jalometalliromu

Maksamme jalometalliromusta reilun hinnan. Jalometalliromuna ostetaan kultaa ja muista jalometalleista valmistetut tavanomaiset esineet. Esimerkiksi sileät kihlasormukset ja pöytähopea ostetaan yleensä jalometalliromuna. Paras hinta kullasta maksetaan silloin kun koru on arvostetun tekijän suunnittelema/valmistama tai sisältää timantteja. Nämä korut ostetaan design- tai timanttikoruna. Paras hinta hopeasta maksetaan silloin kun koru ostetaan Design-koruna.
Jalometalliromu - KultaRahaksi

Ostetaan kultaa huippuhinnoin - Kullan hinta on lähes nelinkertaistunut vuodesta 2000

Romukullan hinta ja muiden jalometallien hinta päivittyy etusivulla olevaan laskuriin joka päivä. Kullan päivän hinta (Lontoossa noteerattu kullan markkinahinta, LBMA) toimii hinnoittelun pohjana. Eli jos kullan hinta maailmanmarkkinoilla nousee, niin silloin laskurissa oleva hinta nousee ja päinvastoin. Paras hinta romukullasta voidaan siis maksaa silloin kun kullan hinta maailmanmarkkinoilla on korkealla.

Kullan hinta on lähes nelinkertaistunut vuosituhannen vaihteesta (tieto päivitetty 8/2015). Moni romukultaa myynyt onkin yllättynyt kun korusta on saanut enemmän, kuin mitä siitä on aikoinaan maksanut. Kullan myynti romukultana, eli siis romukullan myynti voi olla yllättävän kannattavaa. Kulta on arvokas ja yllättävän painava materiaali, joten hyvin pieneltäkin näyttävästä määrästä maksetaan hyvin. Yleensä romukultaa myyvät asiakkaat yllättyvät myönteisesti heille maksetusta summasta.


Timanttikorut

Jotta voisimme maksaa timanttikoruista mahdollisimman oikeudenmukaisen hinnan, niin olemme jakaneet ne timanttimäärän perusteella neljään eri ryhmään.

Timanttikorut Timanttikorut+ Timanttikorut++ Timanttikorut+++
alle 0.10 karaattia 0.10-0.29 karaattia 0.30-0.49 karaattia 0.50-1.00 karaattia

Jos korussa on timantteja yhteensä yli 1 karaatin edestä, niin annamme yksilöllisen tarjouksen. Huonokuntoisista timanttikorusta (esim. vääntynyt, pariton tai korusta puuttuu kiviä) ostetaan kulta jalometalliromuna ja sen lisäksi maksamme yli 0.05 karaatin timanteista 100 euroa / karaatti.

Timanttikorut - KultaRahaksi

Myy timanttikorut meille - Ostamme timanttisormuksen koruna, emme romukultana

Käsityksemme mukaan maksamme markkinoiden ylivoimaisesti parhaan hinnan. Emme kuitenkaan valitettavasti pysty maksamaan samaa hintaa, kuin millä timanttisormus on liikkeestä ostettu. Yleensä kullan ostajat eivät maksa mitään ylimääräistä timanteista. Me taas ostamme timanttikorut esineinä, emmekä pelkkänä sulatukseen menevänä kultana.

Timantin koko

Timantin koko ilmoitetaan karaatteina. Timanteista puhuttaessa karaatti on painoyksikkö (1 karaatti = 0,2 grammaa). Jos timantti on kiinni korussa, niin timantin paino selvitetään käyttämällä tätä varten suunniteltua mittalaitetta. Taulukon avulla voit arvioida päältä pyöreän (briljanttihionta) timantin painon.

Karaattipaino 0.01 0.02 0.03 0.05 0.10 0.15 0.20 0.25 0.33 0.40 0.50 0.70 0.90 1.00
Halkaisija mm 1,4 1,7 2,0 2,4 3,0 3,4 3,8 4,1 4,4 4,8 5,2 5,8 6,3 6,5

Jos timanttisormuksessa on kolme halkaisijaltaan 3,8 mm timanttia, on niiden yhteispaino 0.60 karaattia (3 timanttia x 0.20 karaattia = 0.60 karaattia). Tämä timanttisormus kuuluisi ryhmään Timanttikorut+++ (0.50-0.99 karaattia). Käyttämällä etusivulla olevaa laskuria, voit halutessasi tarkistaa etukäteen miten paljon maksaisimme kyseisestä timanttikorusta.

Timanttien koon luotettava mittaminen kotikonstein voi olla hieman hankalaa. Lähetä korusi meille arvioitavaksi, niin saat tarkan tiedon timanttien painosta. Kaupan voit perua 3 päivän sisällä ilman mitään kuluja (peruutusturva). KultaPaketti on erittäin turvallinen tapa lähettää esineitä (vakuutettu 5000 euroon asti).


Design-korut

Ostamme Design-koruina arvostettujen valmistajien ja muotoilijoiden suunnittelemat hyväkuntoiset korut. Ostamme Design-koruina myös muiden kuin alla luetteloitujen tekijöiden koruja. Jos esineellä on muotoilu- tai antiikkiarvoa, niin maksamme siitä Design-korun hinnan.
Design-korut - KultaRahaksi

Myy Design-korusi meille - Maksamme usein jopa yli 5-kertaisen hinnan

Hopeasta valmistetuista hopeakoruissa maksamme usein jopa yli 5-kertaisen hinnan verrattuna esineessä olevan hopean arvoon (maailmanmarkkinahintaan). Design-koruista ja esimerkiksi Lapponia koruista maksetaan melkein aina yli kullan maailmanmarkkinahinnan. Ostamme myös pronssisia koruja, esimerkiksi Kalevala Korun ja Turun Hopean valmistamia.

Käymme kaikki korujen leimat läpi ja jos koru on Design-korujen listassa, niin maksamme siitä Design-korun hinnan. Myyjän ei siis tarvitse itse tietää kenen valmistajan tai suunnittelijan korua hän on myymässä. Ostamme myös paljon sellaisia koruja Design-koruina jotka eivät ole listalla (erityiset ulkomaalaiset korut). On meidän edun mukaista löytää korujen joukosta Design-koruja, sillä ostamme ne jälleenmyyntiin. Suomessa on ollut tapana maksaa vain korussa olevasta metallista, joten tällaisia hintoja et löydä muualta.

Ostamme lähes aina Design-koruina (*

Kupittaan Kulta, Turun Hopea, Kaunis Koru, Kultasepät Salovaara ja Kultateollisuus. Björn Weckström, Pentti Sarpaneva, Jorma Laine, Elis Kauppi, Erik Granit, Liisa Vitali, Tapio Wirkkala, Kaija Aarikka (hopeatuotanto), Hannu Ikonen, Pekka Piekäinen, Reino Saastamoinen, Eila Minkkinen, Seppo Tamminen, Poul Havgaard ja Saara Hopea.

Ostamme tapauskohtaisesti Design-koruina

Tammen Koru, Siro-koru, Valo-koru, Westerback ja Auran kultasepät. Alpo Tammi, Harri Syrjänen, Matti Hyvärinen, Tapani Vanhatalo ja Martti Viikinniemi.

*) Vaikeasti jälleenmyytävät esineet ostamme joskus Jalometalliromuna. Näitä vaikeasti myytäviä ovat tietyt kivettömät kihla- ja vihkisormukset, rintakorut, kalvosinnapit, solmioneulat ja esimerkiksi Kaleva Korun Millenium-sormus.

Kalevala Koru nimileima

Kalevala Koru

Ostamme Kalevala Korun valmistamia kulta-, hopea- ja pronssikoruja. Kalevala Korun tunnistaa siitä, että niissä on jokin oheisista nimileimoista.

Lapponia koru nimileima

Lapponia korut

Ostamme Lapponia Jewelry Oy:n (Lapponia koru) valmistamia kulta-, hopea- ja pronssikoruja. Lapponia korun tunnistaa siitä, että niissä on jokin oheisista nimileimoista.

Muotikorut

Ostamme Muotikoruina sellaiset hyväkuntoiset korut, joilla on arvioimme mukaan jälleenmyyntiarvoa. Tällaisia koruja ovat mm. hyväkuntoiset Thomas Sabo, Tiffany, Esprit ja Nomination korut. Ostamme Muotikoruna harkintamme mukaan myös muiden kuin edellä mainittujen valmistajien koruja.

Erityisesti teräskorujen osalta korun hyvä kunto on erittäin tärkeä. Emme valitettavasti voi ostaa Muotikoruna kovin naarmuuntunutta teräskorua. Huonokuntoiset jalometalleista (hopea, kulta, platina ja palladium) valmistetut Muotikorut ostetaan Jalometalliromuna.


Laskuri

Etusivun Laskurilla voit kokeilla mitä maksaisimme Sinun koruistasi. Laskurissa on neljä kenttää joiden tietoja voi muuttaa. Valitse ensin millaista esinettä haluat arvioida ja mitä materiaalia se on. Jos tiedät näiden lisäksi esineen jalometallipitoisuuden (karaatit) ja painon, niin saat tarkimman arvion. Olemme siis jakaneet ostettavat esineet tällä sivulla esiteltyihin esineryhmiin; Jalometalliromu, Timanttikorut ja Design-korut. Voit toki lähettää meille esineesi ilman laskurin käyttöäkin. Laskuri löytyy etusivulta ja näyttää tältä.
KultaRahaksi laskuri
Linkki: Laskuri

'Jalometallisilla esineillä voi olla muutakin arvoa kuin niiden sisältämän raaka-aineen arvo’, sanoo Suomen kultaseppien liiton toimitusjohtaja Alf Larsson. Hän opastaa, että korulla voi olla brändiarvoa, taidearvoa tai antiikkiarvoa, joka ylittää raaka-aineen arvon. Silloin sitä ei kannata myydä romukultana raaka-aineeksi. 'Kierrätys on sinänsä hyvä asia’, Larsson sanoo.

"Kultaesineen arvo kannattaa selvittää ennen myyntiä."
Artikkeli Helsingin Sanomissa

Suomen vahvimma KultaRahaksi Oy

Suomen Vahvimmat -sertifikaatti

Asiakastiedon Suomen Vahvimmat-sertifikaatti myönnetään ainoastaan parhaista parhaille: vain 12 % suomalaisista yrityksistä täyttää sertifikaatin tiukat kriteerit. Luokitus on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Asiakastieto Oy on Suomen johtava yritysten riski- ja luottoluokituksia tekevä yritys.