Uutiset

Pöytälaatikkoon jääneet rikkinäiset kultakorut on helppo muuttaa rahaksi

Kamppi-Eira 14.3.2013

“Edellisen taantuman jälkeen Suomeen rantautui useita yrityksiä, joiden konseptiin kuului ainoastaan romukullan ostaminen. Kullanostajia on ollut markkinoilla aina, mutta perinteisesti ihmiset ovat vieneet kulta- ja hopeaesineitä muun muassa kultasepän liikkeisiin, joissa korut ovat asiakkaiden toiveesta saaneet uuden ilmeen.

“Kultapaketin lähettäminen on asiakkaalle varsin mutkaton tapa muuttaa kulta rahaksi. Paketin lähettäminen on ilmaista ja rahat asiakas saa tilille 24 tunnin kuluessa. Kaupat on myös mahdollista perua kolmen päivän sisällä”.

“Kultarahaksi on tutkinut asiakasprofiilejaan ja maksamiaan palkkioita. Keskimääräinen asiakas on 40-80-vuotias nainen, jolla on rikkinäisiä tai parittomia koruja. Miehiäkin liikkeissä käy, mutta harvemmin. ’Keskiarvo maksetuista koruista on 200 euroa. Kultaisista rannerenkaista maksamme tyypillisesti 150-200 euroa ja esimerkiksi muutaman kultasormuksen arvo nousee helposti 200 euroon, karaatista riippuen. Hopeisesta ruokalusikkasarjasta voi saada jopa 100 euroa’”