Uutiset

Suomalaisilta ruotsalaisia enemmän romukultaa

Kauppalehti 30.7.2013

“Suomalaiset ovat kierrättäneet kultaa tämän vuoden aikana 78 prosenttia useammin kuin ruotsalaiset… Tulos sinällään ei ole yllätys. Aloitimme toiminnan Suomessa neljä vuotta sitten ja romukullan kierrättämisestä on tullut suomalaisille vakiintunut tapa toimia.
’Ihmisillä on yllättävän paljon ylimääräisiä, käyttämättömiä kultaesineitä, ja niiden myyminen on luonnollista’, kommentoi KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja.”

“Puhtaassa, jalostetussa kullassa mitattuna ero suomalaisten ja ruotsalaisten välillä ei ole yhtä suuri kuin asiakasmäärissä. Puhdasta kultaa suomalaiset ovat kierrättäneet vain 34 prosenttia länsinaapureita enemmän.
’Ero tulee siitä, että suuri osa suomalaisesta kullasta on 14 karaatin kultaa, kun taas suuri osa Ruotsissa tavattavasta kullasta on 18-karaattista. Kun nämä kullat sulatetaan ja jalostetaan puhtaaksi kullaksi, päästään samoihin pitoisuuksiin ja voidaan mitata määrät puhtaassa kullassa.’”

“KultaRahaksi toi vuonna 2009 ensimmäisenä Suomeen palvelun, jossa asiakkaat voivat postittaa kultaesineensä arvioitavaksi ja myytäväksi.”