Uutiset

Turhat kultaesineet kannattaa kaivaa esille

Varkauden lehti 18.9.2010

”KultaRahaksi Oy:n kulta-asiantuntijoiden puheilta poistuu tyytyväisen näköisiä ihmisiä. He ovat keventyneet turhasta kullasta, ja tiedossa on puhdasta rahaa. Asiakas lähtee kauppakierrokselle tai lomamatkalle, ja kulta matkustaa sulatettavaksi ja käytettäväksi uudelleen.”

”Miesten työnantaja, KultaRahaksi Oy, kierrättää kultaa. Vuonna 2009 perustettu suomalaisyritys ostaa romukultaa pääasiassa yksityishenkilöiltä, mutta myös kultasepiltä, koruliikkeiltä ja hammaslääkäreiltä.”

”Asiakkaat tuovat myytäväksi lähinnä koruja, jotka ovat rikkoutuneet tai muuten vain pyörineet laatikoissa käyttämättöminä vuosikausia. Koskimäki näyttää esimerkkinä isokokoista rintakorua, joka näyttää rihkamalta, mutta on todellisuudessa 14 karaatin kultaa. Paljon tuodaan myös hammaskultaa, vanhoja kultapaikkoja. ’Kaikki kiiltävä kannattaa tuoda arvioitavaksi.’”

Riitta Viljakainen oli jo aikeissa myydä korujaan ja ostajat sattuivat sopivasti paikkakunnalle. Kullasta hän on luopunut ennenkin. ’Olen tehokkaasti eliminoinut sellaista, mille ei enää ole käyttöä.’ Viljakainen toteaa, etteivät Kultakorut ja -kellot enää kiinnostaa nuoria ihmisiä… Viljakaisen lomakassa karttuu mukavasti.”

”Keski-ikäinen mies julistaa ovesta tullessaan eroavansa vihdoin entisestä vaimostaan, josta virallinen ero tuli voimaan jo vuosia sitten. Hän ojentaa kulta-asiantuntijalle sormuksia.
’Nyt ne saavat mennä.’”