Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset -osioon olemme keränneet vuosien varrelta eniten askarruttaneet kysymykset ja yrittäneet vastata niihin mahdollisimman selkeästi. Jos tarvitset lisätietoja, niin älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalvelumme joko puhelimitse 029-000 1133 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@kultarahaksi.fi. Olemme auki arkisin 9-16.

Onko teillä kiinteitä ostopisteitä tai järjestättekö kiertueita?

Meillä on ostopiste Helsingin keskustassa, Espoon Tapiolassa ja Vantaan Tikkurilassa. Kiertueita emme tällä hetkellä järjestä.

Miksi lähettäisin esineeni KultaRahaksi-palveluun? Eivätkö kaikki maksa saman verran?

Olemme suomalainen yritys ja yksi ensimmäisistä toimijoista alalla. Siinä, missä toiset sulattavat kaiken saamansa arvometallin ja maksavat pelkästään romukullasta, me arvostamme myös esineen historiaa; suunnittelijaa, alkuperää, tarinaa. Otamme vastaan muutakin kuin kultaa, esim. hopeaa ja timantteja.

Arvotamme saamamme esineet paitsi materiaalin ja painon, myös sen design-arvon mukaan. Tutkimme leimat, merkinnät ja tutustumme esineen alkuperään. Hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet menevät jälleenmyyntiin – ja niistä myös maksetaan enemmän kuin sulatukseen menevästä aineksesta. KultaRahaksi vastaanottaa paitsi kultaa, myös muista materiaaleista tehtyjä esineitä. Katso lista laskurista.

Olemme myös halunneet tehdä toiminnastamme mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää. Arviointiprosessi dokumentoidaan ja videoidaan (videoarviointi 10 euroa), asiakkaalla on täysi peruutusturva 3 vuorokauden ajan eikä esineiden postittamisesta tule asiakkaalle mitään kuluja.

Tilasin KultaPaketin. Milloin saan sen kotiini?

KultaPaketti postitetaan sinulle tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksen vastaanottamisesta. Posti toimittaa KultaPaketin perille yleensä 1-2 työpäivässä.

Olen lähettänyt kultani teille KultaPaketissa. Milloin saan kullastani maksun?

KultaPaketin toimitus meille kestää yleensä 1-2 työpäivää. Arvioimme kultaesineet heti samana päivänä, kun olemme vastaanottaneet lähettämäsi KultaPaketin. Maksun suoritamme yleensä samana työpäivänä tai viimeistään 24 tunnin kuluessa vastaanottamisajankohdasta.

Onko kaupassa perumisoikeutta?

Sinulla on aina 3 vuorokautta aikaa perua myynti (KultaPaketti) sen jälkeen, kun esineet on maksettu sinulle. Jos haluat perua kaupan, ole viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@kultarahaksi.fi tai puhelimitse numeroon 029 000 1133. Kun olet perunut myynnin, lähetämme esineesi viipymättä takaisin ilman erillisiä kuluja. Maksat esineistä postissa noutaessasi vain saman summan, jonka olemme jo maksaneet tilillesi kaupan yhteydessä.

Onko KultaPaketti ilmainen?

KultaPaketin tilaaminen ja kultaesineiden lähettäminen KultaPaketissa on aina täysin maksutonta. Emme myöskään peri maksua esineiden palautuksesta asiakkaalle.

Mitä jos KultaPaketissa lähettämäni kultaesineet katoavat postitettaessa?

Katoamistapausten todennäköisyys on käytännössä olematon. Asiakkaidemme lähettämistä 100 000 KultaPaketista kaikki ovat tulleet perille. KultaPaketissa postitetut lähetykset on vakuutettu 5000 € saakka.

Voinko lähettää esineitä, joiden kultapitoisuudesta ei ole varmuutta?

Kyllä, tutkimme aina esineiden kultapitoisuuden tarkasti. Jos lähetyksestä läytyy kullattomia esineitä voidaan ne haluttaessasi palauttaa 10 euron palautusmaksua vastaan.


Mistä tiedän, että lähetykseni on saapunut perille?

Voit seurata KultaPaketin matkaa syöttämällä VV-alkuisen seurantakoodin Postin seurantapalveluun. Sieltä näet myös ajankohdan, jolloin olemme vastaanottaneet lähetyksesi. Arvioimme esineesi samana päivänä kuin ne vastaanotamme ja maksamme rahat tilillesi 24 tunnin sisällä.

Mistä tiedän, että kultaesineeni on arvioitu oikein, ja saan niistä oikean hinnan?

Kultaesineiden arvioinnin tekevät kokeneet kulta-asiantuntijat. Kirjautumalla asiakassivuille sivustomme etusivun painikkeen kautta näet koko arviointiprosessin dokumentoituna: kuvat esineistäsi ja Tukesin (Turvatekniikan keskus http://www.tukes.fi) hyväksymän vaa’an punnitustuloksen. Saat lisäksi kuitin jossa valokuvat sähköpostitse tai jos et ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta, niin postitse.

Sain viestin, jossa ilmoitettiin, että maksu kultaesineistäni on siirretty tililleni, mutta rahoja ei näy tililläni. Mikä vikana?

Käytämme Danske Bankia. Mikäli pankkitilisi on jossain muussa pankissa, kestää rahojen siirtyminen tilillesi yleensä yhden pankkipäivän maksuhetkestä.


Minkälaisia vaakoja käytätte?

Käytämme jalometallien ja muiden esineiden punnitsemiseen viranomaisten tarkastamia tarkkuusvaakoja. Viimeisin tarkastus on tehty Inspectan toimesta 5/2014 ja seuraava tarkastus tehdään 3 vuoden päästä. Vaa´an pitää olla vähintään tarkkuusluokkaa II tai muu tähän tarkoitukseen erikseen hyväksytty vaaka.

Punnusten pitää olla tarkempia kuin tavallisten kauppapunnusten, esim. tarkkuusluokkia F1, F2 tai M1.

Mitä lisäpalveluna saatava videointipalvelu maksaa?

Veloitamme videoinnista 10 euron lisämaksun. Videoimme arvioinnin usealla eri kameralla, jotta pääset seuraamaan aitiopaikalta kuinka esineitäsi arvioidaan. Ilman videointiakin valokuvaamme kaikki arvioidut esineet vaa'alla. Kuvat ja tiedot pitoisuuksista, painoista ja maksetusta summasta löytyy asiakassivuilta.

Vaurioituvatko esineeni arvioinnissa?

Pyrimme käsittelemään kaikkia esineitä erittäin hellävaraisesti. Käytämme metallipitoisuuden arvioimiseen ensisijaisesti röntgenlaitetta. Jalometallipitoisuuden selvittämiseksi joudumme tietyissä erikoistapauksessa tekemään esineille testejä, jotka saattavat jättää esineeseen pienen jäljen. Teemme siinä tapauksessa testin aina mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan. Jos kyseessä on Design- tai Timanttikorut ryhmään kuuluva esine, niin silloin esinettä vahingoittavia testejä ei tehdä ilman omistajan erillistä suostumusta.

Rikkinäisistä, puutteellisista tai kunnostamista edellyttävistä jalometalliromuksi luokiteltuista esineistä irroitamme kivet jalometallipainon selvittämiseksi.

Voinko ostaa jostain kunnostettuja käytettyjä koruja?

Avasimme loppuvuodesta 2015 KultaRahaksi myymälän Helsingin keskustaan (Ateneuminkuja 2) ja verkkokaupan käytetyille koruille. Kaikki korut myydään kunnostettuina tai uudistettuina ja mahdolliset kaiverrukset poistettuina. Timantti- ja kultakorut löydät Caratia verkkokaupasta. Hopea-, teräs- ja pronssikorut Helsingin myymälästä. Myymälän ikkunassa on esillä satoja koruja. Koruissa on värikoodit eri hintaryhmille (20€, 40€ ja 80€). Myymälä on auki ma-pe klo 10-17.